De VPRO houdt van onderscheidend, komisch en absurdistisch drama en heeft een lange traditie in het maken ervan.

Het genre was lange tijd voorbehouden aan televisie maar inmiddels heeft de VPRO ook een flink aantal titels die alleen online te zien zijn. Denk aan series als Joardy Season en Edelfigurant. En ook in podcasts is genoeg drama te vinden. Luister bijvoorbeeld eens naar het absurdistische Gothrecht.

Geen genre dat ook zo divers is als drama. Van bloedstollend spannend zoals The Spectacular tot ongemakkelijk grappig in series als Toren C, Kramp en SchroomEn alles daar tussenin.

Om VPRO-drama te maken, heb je talentvolle makers nodig én diversiteit in het makerspalet; twee aspecten waarin we veel investeren. Samen met HUMAN hebben we dan ook de wens om geëngageerd maatschappelijk drama te maken, waarover later meer.

Hieronder lichten we een aantal van onze dramaseries uit en nodigen we je uit om er eens goed voor te gaan zitten.

uitgelicht

Een spannende conspiracy thriller geïnspireerd op de jacht op een IRA-cel door de Limburgse politie eind jaren tachtig. Een niet eerder verteld verhaal met een internationale cast.

In Edelfigurant wordt de overambitieuze figurant Irma ontdekt door manager Maaike Michaelson. Die geeft Irma de kans om een de opstap naar edelfigurant te maken. Met alle gevolgen vandien.

Welkom in de acht verdiepingen tellende kantoorhel die tot de nok toe gevuld is met aan deliria grenzende situaties. In Toren C bevolken Margôt Ros en Maike Meijer met hun veertig verschillende personages alle etages, van de receptie tot de kantine en van de lift tot de kantoorvloer.

meer ontdekken van de VPRO