missie

missie van de VPRO

Missie
De VPRO is een creatieve publieke mediaorganisatie die met inhoudelijk verdiepende programma’s en intelligent vermaak grenzen verkent. Door buiten de gebaande paden te treden en te duiden wat er in de wereld gebeurt, willen we bijdragen aan nieuwe inzichten en ideeënvorming.

Grenzen verkennen
Buiten de gebaande paden, vaak tegen de stroom in, verkennen we grenzen. Nieuwsgierig naar het leven elders en naar de toekomst. En gefascineerd door het buitengewone. Bij onze verkenningen blijven we graag weg van het midden want het nieuwe ontstaat in de randen. Daar ligt onze natuurlijke habitat, daar zoeken we actief naar bijzondere ontwikkelingen, trends en denkers. Dat levert steeds weer verrassende verhalen op. Met die verhalen willen we duiden wat er in de wereld gebeurt.

Voor wie
We zijn er voor mensen die bereid zijn om buiten hun comfortzone te treden, voortdurend hun gedachten willen scherpen, de behoefte hebben zich te ontwikkelen en zich open stellen voor nieuwe of andere ideeën. Mensen die middenin de wereld staan en ons als hun partner zien in de zoektocht naar nieuwe ervaringen, kennis en inzichten en af en toe een goede grap.

Intelligent
Als omroepinstelling en vereniging staan we sinds 1926 in een traditie van vrijzinnigheid. We vormen de uitvalsbasis voor het vrije denken, in een wereld die wel wat diepgang en intelligentie kan gebruiken. Een plek voor nieuwe ideeën en concepten. Voor verhalen die ergens voor staan en aanzetten tot nadenken.

Vakmanschap
We laten ons graag voorstaan op ons vakmanschap. We nemen de tijd voor gedegen research en investeren in de beste professionals en talenten. We produceren veel zelf maar ook samen met verwante creatieve instellingen en organisaties in binnen- en buitenland. Daarbij willen we op onze kwaliteit de maat worden genomen. Dat vinden we van groot belang in een tijd waarin commercie in toenemende mate de smaak bepaalt en succes niet altijd synoniem is voor het beste.

Creativiteit
Voor ons is creativiteit een kwestie van mentaliteit. We willen zelf creëren, scheppen en maken. Met die mentaliteit proberen we andere wegen uit die ons brengen bij nieuwe concepten. Dit betekent ook dat we de ruimte geven aan onorthodoxe ideeën, talentvolle jonge makers en experiment.

Innovatie
We zoeken steeds weer andere manieren om onze verhalen aan de man te brengen. Hierbij zien wij ons continu uitgedaagd door het steeds veranderende mediagebruik en de toenemende distributiemogelijkheden. Innovatie behoort tot onze kern. We zetten in op programmavernieuwing op alle platforms en participeren in de nieuwste ontwikkelingen. We werken samen met ontwerpers en mediamakers aan toepassingen van nieuwe technologieën die hun weerslag kunnen krijgen in onze programmering.

Absurdisme
We hebben een lange traditie in stoutmoedigheid en absurditeit. Daarom zijn humor en satire voor ons een veel beproefd stijlmiddel waarmee we graag een spiegel voorhouden of een taboe doorbreken.

advertentie