Materiaal van de VPRO gebruiken

VPRO verspreidt haar media aanbod via de diverse platforms van de NPO, de Nederlandse publieke omroep. Indien u dit VPRO materiaal wilt laten zien in uw locatie, in uw audiovisuele productie of op uw website, dan is daar een licentie voor nodig.

Materiaal en een licentie kunt u aanvragen bij:

 

BEELD EN GELUID
Beeld en Geluid is het archief van de publiek omroepen. Indien u geen programmatitel of uitzenddatum weet, en dus niet zeker weet of wat u zoekt VPRO materiaal is, kunt u zoeken in de online catalogus iMMix, zie www.beeldengeluid.nl en/of http://www.beeldengeluid.nl/hoe-werkt-zoeken-bij-beeld-en-geluid.

Bent u werkzaam in het onderwijs- of in een culturele instelling, of in een Nederlands (media)bedrijf? Indien u een (onderdeel van een) VPRO programma wilt opnemen in uw eigen activiteiten/audiovisuele productie, kunt u een licentie aanvragen via Beeld en Geluid, per e-mail klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl.

Bent u werkzaam voor de commerciële omroep? Voor een fragment uit een VPRO programma kunt een licentie aanvragen via klantcontactcentrum@beeldengeluid.nl.

Bent u een particulier en wilt u een programma aanvragen voor de huiselijke kring, zoek via http://www.beeldengeluid.nl/hoe-werkt-zoeken-bij-beeld-en-geluid.
NB1 Huiselijke kring is niet uw YouTube kanaal, Facebook pagina of uw website!
NB2 De auteursrechten liggen niet altijd bij de VPRO, toestemming is daarom niet altijd mogelijk.


VPRO LICENTIEVERLENING
Indien u niet kunt vinden bij Beeld en Geluid wat u zoekt, bijvoorbeeld omdat het om materiaal op de VPRO website of themakanaal gaat, vult u uw aanvraag hier in.

VPRO SALES
Bent u een commerciële partij en wilt u een (onderdeeldeel van een) VPRO programma gebruiken voor uw bedrijfsfilm, of ons materiaal exploiteren? Stuur dan een e-mail naar sales@vpro.nl.