Geef jezelf een podcastpakket cadeau deze kerst. Bijzondere verhalen, grappige ontdekkingen of spannende moordmysteries. Luister naast de kerstboom, op vakantie of stiekem tijdens het kerstdiner.

De podcasts op deze pagina kun je downloaden via Stitcher (Android) of iTunes (iPhone/iPad) op je tablet of mobiel. Ook kun je meteen via deze site luisteren. Benieuwd wat een podcast nou eigenlijk is en hoe je 'm luistert? ► Hier vind je een simpel stappenplan.

De Kloof

In de bijzondere podcastserie De Kloof hoor je acht gedramatiseerde, literaire podcasts van twaalf minuten. Wat ze overeenkomstig hebben? Ze hebben allemaal de kloof als thema, in de breedste zin van het woord. Geschreven door Nederlandse auteurs als Alfred Birney, Georgina Verbaan en Roos van Rijswijk, voorgedragen door onder andere Rifka Lodeizen, Jacob Derwig en Derek de Lint.

luister meteen ►online of download via iTunes of ►Stitcher

Tijdgeest seizoen 2

Wist je dat stoute dieren vroeger terecht moesten staan? Of dat wetenschappers in het begin van de twintigste eeuw het idee hadden om apen en mensen te kruisen? In het nieuwe seizoen van Tijdgeest onderzoekt Julie Blussé weer rare ideeën uit het verleden. In de tijdgeest van toen snap je deze rariteiten ietsje beter. Heb je deze kerst iets om te leren en lachen.

luister meteen ►online of download viaiTunes of ►Stitcher

Het leven, een gebruiksaanwijzing

Kerst is vaak het moment voor de grote vragen des levens. Maar hoe doe je dat eigenlijk, leven? In Het leven, een gebruiksaanwijzing krijg je een handleiding. Hoe een bittere pil te slikken, hoe te vergeten of hoe niets te doen bijvoorbeeld. Een mooie, interessante podcast — en ook grappig door de 85-jarige Margot de Boer die de 'm presenteert.

luister meteen ►online of download via iTunes of ►Stitcher

De kasteelmoord

In 2012 werd Stijn Saelens dood aangetroffen vlakbij zijn kasteel. Zijn schoonvader, dorpsdokter Gyselbrecht, was direct de hoofdverdachte. De media sprongen er bovenop; de Kasteelmoord is dan ook een bizar verhaal. In vier afleveringen heb je De Kasteelmoord beluisterd, dat niet zozeer een true crime-verhaal is, maar vooral laat zien hoe de Vlaamse media met de Kasteelmoord omgingen. Een intrigerend verhaal voor als je zin hebt in een spannende kerst.

luister meteen ►online of download via ►iTunes of ►Stitcher