24 uur met... Alex Boogers

Ondanks dat schrijver Alex Boogers al acht romans op zijn naam heeft staan, zijn niet veel mensen bekend met zijn werk. Hij geniet vooral bekendheid als ‘de kickboksende schrijver.’ Maar eigenlijk levert hij maar één gevecht: dat voor het boek. Hij houdt er een bijzondere, bijna demonische werkwijze op na. Zijn laatste werk 'Alleen met de Goden' is een meeslepende vertelling over een moeilijke jeugd in het arbeidersmilieu. Zoals vaker in zijn werk, knokt de hoofpersoon voor overleving.

24 uren met Alex Boogers zijn als dat werk: eerlijk en nietsontziend. Rake woorden en harde klappen. Alex Boogers schuwt niemand. ​

Genomineerd voor de libris literatuurprijs

Deze week werd bekend dat Alex Boogers met zijn roman Alleen met de goden genomineerd is voor de Libris Literatuurprijs. NRC Next schreef: 'Het meest waardevolle [...] is dat hij een verhaal vertelt dat in de Nederlandse literatuur zelden klinkt – dat van de kansloze jongere, de onmondige white trash, de verschoppeling. Het gaat over de mensen die, om een positie in de samenleving te verwerven, moeten vechten.' Lees de hele recensie hier.

Over zijn eerdere werk Wanneer de mieren schreeuwen (2013) zei het DWDD boekenpanel: 'Prachtig geschreven. Verdient net zo veel publiek als Herman Koch en Peter Buwalda. Mensen, lees dit.' Alex Boogers baseerde dit werk op de tragische dood van de Rotterdamse jongen Sedar Soares, die die door een onbekende schutter doodgeschoten werd tijdens een sneeuwballengevecht.

Begin 2015 was hij te gast in het radioprogramma Nooit Meer Slapen. Luister het hele gesprek hieronder.