24 uur met... Matthias Schoenaerts

De Belgische acteur Matthias Schoenaerts (1977) brak door met zijn rol in de voor een Oscar genomineerde film Rundskop (2011). Daarna volgden de internationale titels elkaar snel op en was 2015 een ongekend succesvol jaar voor hem, met rollen in A Little Chaos, Far from the Madding Crowd (van regisseur Thomas Vinterberg), De rouille et d'os en A Bigger Splash. Sinds januari 2016 is Schoenaerts te zien in de film The Danish Girl met acteur Eddie Redmayne. 

Een etmaal met acteur Matthias Schoenaerts is een openhartig en bevlogen samenzijn met Theo Maassen. Met liefde voor het spel en het personage The Joker uit de film The Dark Knight. Door de openhartige verhalen van Matthias over zijn vader en jeugd ontpopt deze 24 uur met... zich tot een pleidooi voor de vrijheid, het leven en de kunst. En tot een zeer serieuze wedstrijd mini pingpong tussen Nederland en België. 

internationale ster

Matthias is de zoon van de legendarische Belgische acteur Julien Schoenaerts. Al op 13-jarige leeftijd debuteerde hij naast zijn vader in de film Daens (eveneens genomineerd voor een Oscar), inmiddels speelt hij in de internationale filmwereld met de 'grootsten', waaronder: Ralph Fiennes, Tilda Swinton en de onlangs overleden Alan Rickman. Matthias Schoenaerts is een acteur voor wie de liefde voor spelen diep zit. Intens, zo kan zijn spel veelal genoemd worden. Net als zijn voorbereidingen. Voor Rundskop kweekte hij 20 kilo aan spiermassa en voor de film Maryland sliep hij nachtenlang niet om een elitesoldaat met PTSS te kunnen vertolken.​

oscarnominaties voor The Danish girl

Afgelopen januari werd bekend dat The Danish Girl, waarin Matthias Schoenaerts één van de hoofd-rollen vertolkt, vier oscarnominaties in de wacht heeft gesleept. The Danish Girl speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van de Deense schilder Einar Wegener (Eddie Redmayne). Einar leeft in het lichaam van een vrouw en laat zich uiteindelijk opereren tot Lili. De film, geregisseerd door Tom Hooper (The Kings Speech), is een gevoelig portret van één van de eerste transgendervrouwen uit de geschiedenis en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Matthias Schoenaerts vertolkt de rol van Hans Axgil, de jeugdvriend van de Einar Wegener.