24 uur met... Thomas Acda

Bijna twintig jaar lang vormde hij samen met Paul de Munnik het beroemdste popduo van Nederland. Thomas Acda beschikt over meerdere talenten, hij is cabaretier, zanger, acteur en sinds kort ook schrijver. Hij regisseerde zijn eerste film 'Fake', schreef zijn debuutroman 'Onderweg met Roadie' en is aankomend jaar te zien in de nieuwe Nederlandse speelfilm 'De Zevende Hemel'.

Thomas lijkt met schrijven en acteren over het beruchte zwarte gat gesprongen te zijn of is dat slechts schijn? En mist hij de schijnwerpers van het concertpodium meer dan al die activiteiten doen vermoeden? Een 24 uur met een blik op het verleden, heden én de toekomst.​

Acda en de Munnik

Thomas Acda is vooral bekend geworden als wederhelft van het cabaret- en muziekduo Acda en De Munnik. Niet of Nooit Geweest was hun eerste grote hit in 1998. Er volgden nog veel. In 2014 kondigden ze aan te stoppen.

Naast  zanger is Thomas Acda een begenadigd acteur en cabaretier. Zo speelde hij onder andere in de film en serie All stars, was hij te zien als vast panellid in Dit was het nieuws, speelde hij in verschillende afleveringen van Flikken Maastricht en de hoofrol in de televisieserie Jeuk. Voor zijn rol in Alles is Liefde ontving hij in 2008 een Rembrandt. Dit voorjaar debuteert hij als regisseur met zijn film Fake.

Afgelopen zomer debuteerde Thomas Acda als romanschrijver. Zijn boek Onderweg met Roadie kwam eind augustus 2015 uit.