24 uur met...

Victoria Koblenko

24 uur met...

Victoria Koblenko

Stereotypje

Een donderdagavond, De wereld draait door. Theo Maassen presenteert de namen van zijn 24 uur met-gasten. Matthijs van Nieuwkerk, met het puntje van zijn tong uit de mond: 'Jij hebt héél véél zin in het moment dat Victoria Koblenko jouw kamertje binnenkomt, hè?'

Besmuikt gegiechel stijgt op uit het publiek. Maassen, die als cabaretier oppervlakkigheden, kantoorhumor en schoonmoedergrappen naar de marge weet te verdringen, zegt nu: 'Ja, maar mijn vrouw denkt daar heel anders over!' Het gegiechel gaat over in een massale lachstuip.

Nog meer clichés. Maassen over de actrice en haar haarkleurkameleon, die politicologie en Ruslandkunde studeerde: 'Laatst zat ze in Pauw & Witteman om over Oekraïne te praten. Victoria is natuurlijk een heel mooie vrouw, maar ze is óók nog heel erg slim. Ik vind het wel leuk om te zien wat er dan gebeurt. Dat die mannen aan tafel ineens met hun mond vol tanden staan. Ja, ik ben ook wel erg benieuwd.'

Waar is Maassen nu eigenlijk precies benieuwd naar? Of Koblenko te knap is om slim te zijn, of te slim is om knap te zijn? Of vrouwen die knap én slim zijn echt bestaan? En hoe het dan voelt om oog in oog te staan met zo'n 'mythisch schepsel'? Heeft Maassen nog nooit eerder een mooie doctorandus gezien?

Vanavond krijgen we de antwoorden (en hopelijk veel meer dan dat), als Koblenko 24 uur doorbrengt met gastheer Theo Maassen.

Koblenko (Oekraïne, 1980) speelde onder andere rollen in Goede tijden, slechte tijden, Bloedverwanten en Vuurzee. In 2007 en 2008 presenteerde ze het VPRO-programma Landroof. In 2012 gaf ze in actualiteitenprogramma Nieuwsuur commentaar op de rel rond de Oekraïnse politica Joelia Timosjenko.

Merel van Ommen, VPRO Gids #4

advertentie