2doc: familie te huur

Rent a family Inc

2doc: familie te huur

Rent a family Inc

--------------------------------------
2doc: Familie te huur
donderdag 27 maart, 0.05 uur op Nederland2

--------------------------------------

Op het eerste gezicht leidt de 44-jarige Japanse Ryuichi een normaal leven. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en een gewone doorsnee baan. Maar Ryuichi heeft ook een geheim. Hij is ook de directeur van het door hem opgerichte bedrijf met de naam "Ik wil je op vrolijken Ltd".

Niemand van zijn gezin heeft daar het flauwste vermoeden van. Het bedrijf verhuurt mensen. Zij spelen dan, in opdracht van de een familielid vriend of collega van de client. Ryuichi is zelf ook een van deze mensen. Hij speelt vele rollen op bruiloften, begrafenissen zoals de goed opgeleide man, vader, broer of collega. Hij doet dat op verzoek van zijn vaak eenzame en bange cliënten, die de behoefte voelen om deze anders ontbrekende mensen in hun leven te vervangen om zo gezichts- of statusverlies te voorkomen.

Ryuichi voelt zich gelukkig als hij anderen op deze manier helpt, maar hij verdient niet genoeg geld met het bedrijf. Zijn geldzorgen in combinatie met het dubbelleven dat hij leidt en zijn wankele huwelijk, maken het leven bijna ondraaglijk voor hem. Ryuichi moet kiezen tussen waarheid of leugens en gaan voor wat hem het gelukkigste leven zal geven.

Regie: Kaspar Astrup Schroder

advertentie