2doc: fatale beloften

Moderne (seks)slavernij

2doc: fatale beloften

Moderne (seks)slavernij

-----------------------------------
2doc: Fatale beloften (Fatal Promises)
Donderdag 23.45 uur op Nederland 2

-----------------------------------

Elk jaar worden een naar schatting achthonderdduizend mensen verhandeld over internationale grenzen. Het is een wereldwijde criminele onderneming die miljarden opbrengt. Na drugs- en wapensmokkel is het de grootste illegale wereldhandel.

Aan de hand van persoonlijke verhalen van slachtoffers van mensenhandel, interviews met politici, vertegenwoordigers van hulporganisaties en vooraanstaande woordvoerders zoals Emma Thompson en Gloria Steinem, geeft de film Fatale beloften een grondig kijkje in de realiteit van de mensenhandel. Dat het camerawerk beter kon, vergeet je al snel.

De belevenissen van slachtoffers en activisten worden gezet tegenover de retoriek van politici en experts, die beweren dat ze belangrijke stappen hebben gezet in de bestrijding van deze afschuwelijke misdaad tegen de menselijkheid. Terwijl de handel welig tiert.

Regisseur Kat Rohrer werkte drie jaar Fatale beloften en reisde hiervoor naar de Oekraïne, Slowakije, Oostenrijk en Verenigde Staten. Mensenhandel impliceert slavernij en Rohrer wil weten waarom wij als maatschappij slavernij in de 21ste eeuw toestaan.

advertentie