1 juli om 23.45 op npo 2

2Doc: 56 Up (deel 2)

1 juli om 23.45 op npo 2

2Doc: 56 Up (deel 2)

Als zevenjarigen waren Nick, Suzy, Jackie en Symon met andere leeftijdsgenoten in 1964 te zien in Seven Up. Om de zeven jaar werden ze gefilmd door Michael Apted en nu zijn ze als 56-jarigen te zien in het driedelige 56 Up.

In de eerste aflevering van 56 Up zagen we hoe Neil, Peter, Sue en Paul hun rust hadden gevonden in hun werk of in de liefde. In dit tweede deel is er niet alleen sprake van berusting, maar ook van verlies en doorzettingsvermogen. Jackie bevindt zich in een zieke familie, maar doet er alles aan om haar kinderen zo normaal mogelijk op te laten groeien. Nick en Suzy zijn vrienden met verschillende achtergronden. Ze verwonderen zich over het feit dat Nick hogerop is gekomen, terwijl die positie eigenlijk van Suzy werd verwacht. Symon zet zich in om kinderen te helpen de liefde en aandacht te krijgen die hij zelf nooit heeft gekregen.

Zoals Nick aangeeft, gaat de documentairereeks niet zozeer over Suzy of Nick, maar over hoe wij allemaal opgroeien. We leven mee met de hoofdpersonen, maar tegelijkertijd laat hij ons iets zien over de mens en over onszelf: over verlies, hoop, liefde en familie. Het verstrijken van de tijd is met projecten als Boyhood geprobeerd weer te geven, maar de 'up'-serie blijft hiermee de meester van de realitysoaps en de langetermijnprojecten. In de volgende aflevering keren Lynn, Bruce, John, Andrew en Tony terug.

advertentie