2Doc:

Molenbeek Deel 2

2Doc:

Molenbeek Deel 2

De Vlaamse reportagemaker Eric Goens trekt naar Molenbeek op zoek naar het echte gezicht van de Brusselse wijk. In de tweede aflevering van Molenbeek spreekt Eric Goens onder andere met de oud-burgemeester van Molenbeek gaat hij langs bij enkele ouders wier kind naar Syrië trok om er te strijden.

Het Molenbeek van de terroristen Salah Abdeslam, Bilal Hadfi of van Abdelhamid Abaaoud is de afgelopen weken voortdurend in het nieuws geweest. Broeihaard voor jihadi, hoofdstad van het terrorisme: geen krachtterm lijkt sterk genoeg om het verval van Molenbeek uit te drukken. Maar wat speelt er echt? Sinds de aanslagen in Parijs woont en werkt Eric Goens in Molenbeek. In 2Doc: Molenbeek bekijkt Goens de Brusselse wijk door de bril van de bewoners die doorgaans ver weg van de camera’s leven. Waar en wanneer is het fout gelopen in hun gemeente? Wat moet er gebeuren? Waar moet er ingegrepen worden?

In de tweede aflevering van Molenbeek spreekt Eric Goens onder andere met Philippe Moureaux, oud-burgemeester van Molenbeek. Die beweert in zijn boek De waarheid over Molenbeek dat er nog steeds ronselaars in Molenbeek actief zijn. Daarnaast gaat Goens langs bij enkele ouders wier kind naar Syrië trok om er te strijden. Veronique vertelt over haar zoon, die vermist is: 'Dat is niet meer mijn zoon. Hij is gehersenspoeld.' Goens bezoekt Irene en haar man Jeans. Irene durft niet alleen de straat op. Eric neemt haar mee naar de buurtsupermarkt, op amper vijf minuten lopen van haar huis. Op weg naar huis wandelen ze langs het café van de broers Abdeslam.

advertentie