2Doc:

Molenbeek Deel 3

2Doc:

Molenbeek Deel 3

De Vlaamse reportagemaker Eric Goens trekt naar Molenbeek op zoek naar het echte gezicht van de Brusselse wijk. In het derde deel praat hij met straathoekwerkers Mohamed en Antoine, en Slager Mohamed vertelt hem hoe hij en zijn vrouw troost vonden in hun religie.

Het Molenbeek van de terroristen Salah Abdeslam, Bilal Hadfi of van Abdelhamid Abaaoud is de afgelopen weken voortdurend in het nieuws geweest. Broeihaard voor jihadi, hoofdstad van het terrorisme: geen krachtterm lijkt sterk genoeg om het verval van Molenbeek uit te drukken. Maar wat speelt er echt? Sinds de aanslagen in Parijs woont en werkt Eric Goens in Molenbeek. In 2Doc: Molenbeek bekijkt Goens de Brusselse wijk door de bril van de bewoners die doorgaans ver weg van de camera’s leven. Waar en wanneer is het fout gelopen in hun gemeente? Wat moet er gebeuren? Waar moet er ingegrepen worden?

In het derde deel praat Eric Goens in Molenbeek onder andere met straathoekwerkers Mohamed en Antoine: 'Je geeft jongeren de kans om te doen wat ze willen en waar ze van dromen.' Slager Mohamed nodigt Eric bij hem thuis uit. Hij en zijn echtgenote Samira praten met Eric over hun geloof. Toen hun dochtertje stierf, vonden ze troost in hun religie: 'Dat heeft me overeind gehouden,' zegt Mohamed.

advertentie