2Doc: Lo and Behold

Reveries of the connected world

In Lo and Behold is te zien hoe de online wereld bijna alles in de echte wereld veranderd heeft. Van handel tot onderwijs, ruimtevaart tot gezondheidszorg, maar ook persoonlijke relaties.

2Doc: Lo and Behold: reveries of the connected world
Donderdag 25 oktober om 23.55 uur op NPO 2

'Have the monks stopped meditating? They all seem to be tweeting.'

Werner Herzog, bekend van Grizzly Man en Cave of Forgotten Dreams, onderzocht eerder wonderbaarlijke plekken als de Sahara, de Amazone en de Zuidpool. Met dezelfde nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht verkent hij nu de toekomst van het internet.

In een reeks gesprekken neemt hij ons mee op een speelse, fascinerende en deels verontrustende reis langs de pioniers en mensen die nu onze toekomst vormgeven. We ontdekken hoe poëtisch en filosofisch de conceptie van het internet was. Hoe het sneller en totaler dan elke andere menselijke vinding ons leven en onze cultuur vormgeeft. En hoe de nabije toekomst bijna niet te bevatten is. Zal het internet ooit dromen over zichzelf? Kan het een moraal krijgen, en misschien zelfs de betekenis van liefde bevatten? Of zal het ons binnenkort meer schade dan goed doen - als dat al niet gebeurd is?

Aan de hand van visionaire entepreneurs als Elon Musk of filosofisch ingestelde natuurkundigen als Lawrence Krauss, weet Herzog een verrassend origineel en boeiend licht te werpen op het digitale landschap. 'Will our children's children need the companionship of humans, or will they have evolved in a world where that's not important?' (Krauss)

Lo an Behold: Reveries of the connected world
25 oktober, 23.55 uur, NPO 2

advertentie