deze documentaire is niet meer beschikbaar

2Doc: The Workers Cup

deze documentaire is niet meer beschikbaar

2Doc: The Workers Cup

Een miljoen migranten uit landen als Nepal, India en Ghana werken in Qatar om de faciliteiten voor het WK voetbal van 2022 te realiseren. De 2Doc The Workers Cup laat zien hoe ze overdag bouwen aan stadions waar ze ’s avonds een eigen voetbalcompetitie spelen.

2Doc: The Workers Cup
woensdag 18 juli, 22.45 uur, NPO 2

Voor het eerst kreeg een filmteam toegang tot deze controversiële bouwlocatie en gaf zo stem aan de arbeiders tijdens hun enthousiaste voorbereiding op hun eigen voetbalbeker. Het zijn de armste mensen uit India, Nepal, Bangladesh, de Filippijnen en, in toenemende mate uit Afrika, die in het rijkste land van de wereld komen werken. De arbeidsomstandigheden zijn slecht. Deze mannen werken buitengewoon lange uren voor karige salarissen en ze leven geïsoleerd in kampen, die buiten de stadsgrenzen zijn gebouwd. Verborgen tussen een snelweg en afgelegen stuk woestijn, ligt het Umm Salal Camp, goed uit het zicht. Dat geldt ook voor de 4000 mannen die er wonen.

De film volgt een groep mannen in het kamp die zijn gekozen om deel te nemen aan de Workers Cup, een voetbaltoernooi voor arbeiders. Het toernooi wordt gesponsord door dezelfde commissie die het WK 2022 organiseert. 24 bouwbedrijven zijn uitgenodigd om een ​​team van werknemers samen te stellen. In de loop van het toernooi volgen we de mannen wanneer ze als helden op het voetbalveld spelen, maar ook als ze weer als naamloze arbeider verder zwoegen.

advertentie