16 januari 2018, 23.15 uur, NPO 2

2Doc: Waiting for the Sun

16 januari 2018, 23.15 uur, NPO 2

2Doc: Waiting for the Sun

In de 2Doc: Waiting for the Sun belandt een vader uit een Chinees gezin in de dodencel. Zijn kinderen komen terecht in een weeshuis, Sun Village, waar ze onder de hoede van mevrouw Zhang voor zichzelf leren zorgen.

2Doc: Waiting for the Sun
dinsdag 16 januari 2018, 23.15 uur, NPO 2

Wanneer hun vader ter dood is veroordeeld, worden drie Chinese broertjes en zusjes door hun familie in de steek gelaten. Niemand wil voor kinderen met zo’n schandelijke achtergrond zorgen. Niemand behalve mevrouw Zhang, een oudere voormalige gevangenisbewaakster die de afgelopen 25 jaar het weeshuis Sun Village heeft gerund voor kinderen van ouders die zijn veroordeeld of van ouders die zijn geëxecuteerd.

In China zitten er meer mensen in de dodencel dan waar ook ter wereld. De kinderen van de veroordeelden worden meestal aan hun lot overgelaten. Ze zijn gestigmatiseerd en leven op straat en als ze geluk hebben, belanden ze bij mevrouw Zhang.

De kinderen van mevrouw Zhang komen uit heel China en hebben verschillende achtergronden, maar wat hen bindt is verlangen naar hun ouders. Ook hebben ze ieder voor zich hun nieuwe vrienden nodig om de wereld waar ze in terecht zijn gekomen te begrijpen. Veel kinderen kunnen net hun veters strikken wanneer ze in Sun Village terecht komen. Noodgedwongen groeien ze snel op en leren ze voor zich zelf te zorgen.

Regisseur Kaspar Astrup Schröder volgt twee jaar lang het leven van een groepje kinderen in het tehuis van Oma Zhang en laat de emoties zien van enkele van de belangrijkste en bepalende momenten in het leven van deze kinderen.

Regie: Kaspar Astrup Schröder, Denemarken 2017

advertentie