deze documentaire is niet meer beschikbaar

2Doc: Weiner

deze documentaire is niet meer beschikbaar

2Doc: Weiner

Al kijkend naar de documentaire Weiner vraag je je voortdurend af wat Huma Abedin bezielt. Terwijl haar echtgenoot tot twee keer toe probeert zijn hachje te redden na een sextingschandaal, kijkt zij toe.

Katja de Bruin

2Doc: Weiner
oorspronkelijke uitzending: 14 maart 2017, 22.55 uur, NPO 2
herhaling: donderdag 11 januari 2018, 23.55 uur, NPO 2

Huma Abedin

Huma Abedin

Haar gezicht vertoont een scala aan emoties: verbijstering, minachting, verdriet, weerzin zijn moeiteloos af te lezen, maar van liefde lijkt geen sprake te zijn.

Even resumerend: Huma Abedin is de persoonlijke assistent van Hillary Clinton. Een vrouw met een carrière dus. Abedins echtgenoot Anthony Weiner moest aftreden als congreslid nadat hij had gelogen over een foto waarop hij fier zijn eigen erectie had vastgelegd. Die foto was bedoeld voor een vrouw met wie hij via Twitter erotische berichten uitwisselde, maar Weiner tweette zijn stijve per ongeluk aan al zijn volgers. Ondanks die publieke vernedering keerde hij terug op het politieke toneel. Dit keer als koploper in de race voor het burgemeesterschap van New York. Totdat er opnieuw erotische sms’jes opdoken.

Kijkend naar de film van Josh Kriegman en Elyse Steinberg, die Weiner volgden gedurende de twee sextingschandalen, val je van de ene verbazing in de andere over deze charismatische narcist die zijn eigen ondergang liet vastleggen. Waarom mocht die camera blijven draaien? Waarom zou je als beroemd echtpaar toestaan dat miljoenen kijkers zich rot lachen om jouw huwelijkscrisis? Het blijft een raadsel. Zelf beweren Weiner en Abedin dat ze de film niet hebben gezien.

Regie: Josh Kriegman en Elyse Steinberg

tijdlijn: leven na de docu

(helaas niet geschikt voor mobiel)

advertentie