donderdag 20 september, 23.55 uur, NPO 2 (hh)

2Doc: The Wolfpack

donderdag 20 september, 23.55 uur, NPO 2 (hh)

2Doc: The Wolfpack

Hoe zie je de wereld als je hem alleen maar kent uit films? Een overbezorgde vader houdt zijn zeven kinderen hun hele jeugd binnenshuis. De ruim tweeduizend speelfilms die ze op video hebben zijn hun enige toevlucht..

2Doc: The Wolfpack
oorspronkelijke uitzending: maandag 13 juni 2016, 20.15 uur, NPO 2
herhaling: donderdag 20 september, 22.55 uur, NPO 2 & vervolgens 7 dagen hier te zien

De familie Angulo wil naar het beloofde land Zweden, maar door economische omstandigheden komen ze niet verder dan een klein appartement in het, in vaders ogen, verdorven New York. De ouders besluiten hun kinderen binnen te houden. Moeder geeft hen thuis les en vader geeft ze films, veel films.

De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de verhalen en de werkelijkheid van de films die zij zien. Ze schrijven de scripts van hun favoriete films na, zoals Reservoir Dogs en The Night Before Christmas, en imiteren  scènes in zelfgemaakte kostuums en decors.

Naarmate de kinderen ouder worden, groeit ook hun drang naar de buitenwereld en beginnen ze aan geheime excursies. Regisseur Crystal Moselle leert de zes jongens op straat kennen wanneer ze als wolfsroedel (wolfpack) gemaskerd en verkleed New York verkennen. Ze raakt onder de indruk van de broers die de wereld om hen heen becommentariëren op basis van de filmische werkelijkheid die zij kennen.

2Doc: The Wolfpack is een bizarre maar optimistische film over de kracht van de verbeelding die tijdens het Sundance Film Festival in 2015 werd bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire.

advertentie