Teledoc

het geheim van de hema

In de documentaire 'Het geheim van de Hema' belicht Yan Ting Yuen de grensoverschrijdende groeistuipen van de winkelketen die ooit begon als Hollandsche Eenheidsprijzen Maatschappij.

------------------------------------------------
2doc: Het geheim van de Hema
herhaling: zondag 5 juli 2020 om 9.40 uur op NPO 2
------------------------------------------------

Terug naar het jaar 2012, waarin deze documentaire gemaakt is. De HEMA staat bij de meeste Nederlanders op nummer één als het meest onmisbare merk. Maar het bedrijf wil meer. Het warenhuis, opgericht in 1926, is bezig met de grote sprong voorwaarts. Het heeft inmiddels winkels in België en Duitsland en sinds kort ook in Frankrijk. De rest van de wereld moet volgen. Van Nederlands merk naar wereldmerk.

Regisseur Yan Ting Yuen is geboren in Hong Kong en woont al dertig jaar in Nederland. Een jaar lang volgde ze CEO Ronald van Zetten (zie foto) en zijn team op weg naar de top van de mondiale retailwereld. De film biedt een unieke, open, humoristische en persoonlijke inkijk in het warenhuis waar elke Nederlander mee opgroeit en binnenkort misschien ook de rest van de wereld. Een verhaal over vallen en opstaan en die typische Nederlandse boerenslimheid.

Een coproductie van In-Soo Productions en de VPRO, in samenwerking met het CoBO en het Filmfonds.