2Doc: O.J.: Made in America is een vijfdelige documentaire over de opkomst en ondergang van de van dubbele moord beschuldigde American footballspeler O.J. Simpson.

herhaling vanaf 2 september 2019 5 x op maandag, 23.25 uur, NPO 2

De documentaire van regisseur Ezra Edelman blikt terug op de mediastorm van destijds. In meer dan zeventig interviews komen oude vrienden en collega's van Simpson, maar ook uitvoerders van het moordonderzoek, aan het woord om hun visie op het verhaal te geven. De bijzondere zoektocht naar het echte verhaal over Simpson levert ook een verzameling op van onuitwisbare waarheden over Amerika.

De celebrity die zich van zijn huidskleur distantieerde, speelde een onwaarschijnlijke hoofdrol in de zwarte emancipatiestrijd. Zijn gedocumenteerde levensverhaal is een Amerikaanse tragedie over ras, roem, media en rechtvaardigheid en biedt verrassende perspectieven op Simpsons identiteit en de actuele discussie over rassenongelijkheid.

De afleveringen zijn online beperkte tijd na uitzending te bekijken, ook kun je op onderstaande pagina's meer informatie vinden over de serie.