2Doc: To stay alive - a method

Iggy Pop presenteert ons een handleiding om als eigenzinnig individu te kunnen overleven in deze onpersoonlijke wereld. Hij baseert zich daarbij op Overleven – een handleiding van Michel Houellebecq, en op zijn eigen ervaringen als beginnend rockartiest. Hielpen Iggy en Michel elkaar om te overleven?

Een documentaire waarin Iggy Pop in zijn zonovergoten tuin in Miami het manifest Overleven – een handleiding van Michel Houellebecq leest en voordraagt; een film waarin we in Frankrijk Houellebecq en mensen uit zijn wereld tegenkomen op wier levensverhalen deze tekst gebaseerd is. Iggy komt al lezend ook zichzelf tegen: hij herkent zijn eigen moeizame begin als artiest in het boekje van Houellebecq. Een film van mijmeringen, interviews en dialoog, waarin Iggy zich met het betoog van Houellebecq vaak rechtstreeks tot de kijker richt. Een oproep om de ketenen af te werpen en ‘er voor te gaan’.

Regie Erik Lieshout
Co-regie Reinier van Brummelen en Arno Hagers
Geproduceerd door seriousFilm, in coproductie met VPRO en AT-Production, met steun van Mediafonds, CoBO, Nederlands Filmfonds en de Netherlands Film Production Incentive.