bekijk hier de documentaire

2Doc: A Year of Hope

Een groep Filipijnse straatjongens uit de sloppenwijken van Manilla krijgt een kans hun leven voorgoed te veranderen. Maar lukt dat, als je van jongs af aan de ergste trauma’s hebt meegemaakt?

2Doc: A Year of Hope
woensdag 27 juni, 22.55 uur, NPO 2

2Doc: A Year of Hope is een cinematografische documentaire over straatjongens die een jaar lang worden opgevangen in een rehabilitatiecentrum op een eiland ver van de stad; een groter contrast met hun leven tot dan toe is er niet. In dit centrum leren ze voor zichzelf te zorgen, krijgen ze huishoudelijke taken en leren ze rekening te houden met elkaar.

Voor jongens als Justin (13) en Pablo (15), die vaak al vanaf hun vierde jaar alleen op straat geleefd hebben, een hele overgang. Bijna allemaal zijn ze seksueel misbruikt, verslaafd en/of mishandeld. En nu zijn ze ineens in een paradijselijke omgeving en maken zwemmen, spelen, sporten en muziek een groot deel uit van hun leven. Het idee hierbij is dat ze weer zelfvertrouwen krijgen en hun leven kunnen ombuigen. Is het mogelijk om deze jongens daadwerkelijk te helpen of is hun lot door het harde dagelijkse leven in de grote stad hoe dan ook bepaald?

Regie Mikala Krogh, een internationale coproductie geproduceerd door Danish Documentary met Submarine, in coproductie met onder andere VPRO, met steun van onder andere Danish Film Institute en Nederlands Filmfonds.