deze documentaire is niet meer beschikbaar

2Doc: Love Means Zero

De documentaire over tenniscoach Nick Bollettieri fascineert zelfs mensen die niet van tennis houden. En ook wie begin juli geheel in de ban van Wimbledon aan zijn beeldscherm is gekluisterd, mag de 2Doc 'Love Means Zero' niet missen.

Nick Bollettieri is een eigenzinnige tenniscoach, die in de jaren tachtig veel succes had met zijn aanpak. Zijn manier van werken was omstreden, maar Bollettieri bracht zijn pupillen een winnaarsmentaliteit bij en maakte zo van jonge talenten grote kampioenen, waaronder Andre Agassi, Monica Seles, Jim Courier, Venus and Serena Williams, Boris Becker en Mary Pierce.

In 2Doc: Love Means Zero worden interviews met de nu 86-jarige Bollettieri, voormalige pupillen en werknemers afgewisseld met archiefmateriaal van legendarische tennismatches. Boris Becker komt aan het woord, die met Bollettieri’s hulp zijn grote rivaal Agassi wist te verslaan. Agassi zelf werkt niet mee aan de film. Hij weigerde Bollettieri nog te zien nadat deze de samenwerking met hem beëindigde.

Raemon Sluiter in gesprek met de regisseur

Tijdens het IDFA ging Raemon Sluiter, zelf ex-tennisprof en tegenwoordig coach, in gesprek met de maker van de film, Jason Kohn.