maandag 17 september om 21.00 uur op NPO 2

2Doc: More Human than Human

Kunstmatige Intelligentie is overal en we hebben er, veelal onbewust, al een relatie mee. We vinden het bijvoorbeeld doodnormaal dat we vragen kunnen stellen aan de spraakassisent in onze telefoon. Maar wat betekent het als KI nog verder ontwikkelt?

2Doc: More Human than Human
maandag 17 september om 21.00 uur op NPO 2

2Doc: More Human than Human onderzoekt wat het betekent om te leven in het tijdperk van intelligente machines. Zullen liefdesrelaties met een algoritme normaal worden? Omdat het een betere partner is, meer invoelend dan een mens ooit kan zijn? Of is het juist potentieel de grootste bedreiging voor de mens, waar onder andere Stephen Hawking en Nick Bostrom voor waarschuwen? Zal KI, zo oneindig veel slimmer, beterconnected en mogelijk ook zelfbewust, uiteindelijk de mensheid overbodig maken?

Regie Tommy Pallotta en Femke Wolting, geproduceerd door Submarine, in coproductie met SubLA, Savage Film en VPRO. Met steun van o.a. het Nederlands Filmfonds, Netherlands Film Production Incentive, Mediafonds, CoBO en het programma Creatief Europa van de Europese Unie.

digidocs

2Doc: More Human Than Human is onderdeel van een reeks documentaires die de VPRO dit najaar uitzendt over de groeiende invloed van 'tech' op ons leven. De 2Docs verkennen hoe verborgen krachten ons bestaan steeds meer beïnvloeden: van de onzichtbare netwerken die ons omringen, tot wie er bepaalt wat wij online te zien krijgen.

Naar aanleiding van deze documentaries wordt er op dinsdagavond 30 oktober doorgepraat in Pakhuis de Zwijger. Meld je gratis aan via de website van Pakhuis de Zwijger.