donderdag 13 februari, 23.10 uur, NPO 2

2Doc: The Reagan Show

In 2Doc: The Reagan Show wordt het verhaal verteld van Ronald Reagan, de Republikeinse president van de VS van 1981 tot 1989. Een portret dat de absurditeit en het charisma laat zien van de acteur die de belangrijkste rol van zijn leven speelt: die van leider van de vrije wereld.

donderdag 13 februari, 23.10 uur, NPO 2

Een Republikeinse President, zeer bedreven met camera’s, neemt plaats in The Oval Office. Ronald Reagan, filmster, kwam in 1981 het Witte Huis binnen en leidde Amerika ten tijde van grote spanningen met de Sovjet Unie onder leiding van Michail Gorbatsjov. Een oorlog dreigde voortdurend. Reagan werd de eerste president die voortdurend door videocamera’s werd gevolgd - en daar gretig gebruik van maakte. Hij kreeg dan ook vaak het verwijt van zijn tegenstanders dat zijn eigen public relations belangrijker waren dan daadwerkelijk regeren.

The Reagan Show is een documentaire die geheel is samengesteld uit archiefmateriaal uit die pre-reality tv van de jaren tachtig en geeft een beeld van hoe Ronald Reagan het imago van de 'President of the United States' voorgoed veranderde. De film volgt de rivaliteit tussen Ronald Reagan en de charismatische Sovjetleider Michail Gorbatsjov. De documentaire onderzoekt de tv-aanpak waarmee Reagan de politiek benadert terwijl hij tegenover de grootste rivaal van de VS staat.

Regie: Sierra Pettengill en Pacho Velez.