maandag 7 januari, 22.45 uur, NPO 2

2Doc: The Facebook Dilemma (1)

maandag 7 januari, 22.45 uur, NPO 2

2Doc: The Facebook Dilemma (1)

Hoe heeft Facebook als sociaal netwerk de offline wereld schade toegebracht? In dit tweeluik wordt aan de hand van interviews met verschillende (oud)medewerkers van het bedrijf stilgestaan bij de ontwikkeling van Facebook, van de start tot de dag van vandaag.

2Doc: The Facebook Dilemma (deel 1)
maandag 7 januari, 22.45 uur, NPO 2


Deel 2 van The Facebook Dilemma wordt uitgezonden op dinsdag 8 januari.
Lees meer over het tweede deel →

Het was de belofte van Mark Zuckerberg met Facebook: de wereld meer open en verbonden maken. Vanuit een studentenkamer op de Harvard-universiteit groeide het bedrijf al snel uit tot een machtig imperium. Met de groei en het succes van het bedrijf kwamen al gauw de eerste waarschuwingen. Hoe ga je om met al die vertrouwelijke data van je gebruikers? Hoe ga je ermee om als je platform wordt gebruikt voor het verspreiden van fake news? Als de like-knop een machtsmiddel wordt en Facebook wordt ingezet als tool bij presidentsverkiezingen?

De prestigieuze Amerikaanse journalistieke rubriek Frontline van PBS heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar de impact van Facebook op onze privacy en de democratie, zowel in Amerika als in de rest van de wereld. Dat komt in deze documentaire aan het licht.

Regie: James Jacoby, Verenigde Staten, 2018