zondag 25 november om 23.15 uur op NPO 3

Teledoc Campus: Maar je achternaam is toch Marokkaans?

Aiman Hassani moet een keuze maken. Of hij schikt zich naar de wensen van zijn Marokkaanse familie en laat zich in het officiële familieboekje inschrijven met alle verplichtingen van dien, óf hij besluit zijn eigen pad te blijven volgen en zet daarmee de relatie met zijn ouders mogelijk op het spel.

Teledoc Campus: Maar je achternaam is toch Marokkaans?
zondag 25 november om 23.15 uur op NPO 3

De Nederlandse regisseur Aiman Hassani is geboren in het Brabantse Bergen op Zoom en opgegroeid in het dorpse Vianen. Al jaren krijgt hij de druk opgelegd zich meer te focussen op zijn Marokkaanse identiteit, een Marokkaans paspoort aan te vragen en zich officieel in het Marokkaanse familieboekje in te laten schrijven. Aiman voelt die behoefte niet en beschouwt zichzelf als Nederlander.

Dit zorgt voor een onbeschrijfbare afstand tussen hem en zijn ouders. Hij wil nu hij dertig wordt deze relatie graag verbeteren. Als Nederlandse zoon van in Marokko geboren ouders, neemt hij ons mee in zijn persoonlijke zoektocht naar hun onderlinge verschillen. Aiman probeert erachter te komen hoe het kan dat zijn ouders en broertje zich meer met Marokko identificeren dan hij.
 
De tweestrijd waarin hij zich als zoon tussen twee culturen in bevindt, is voor Aiman de aanleiding om nu voor eens en voor altijd de knoop door te hakken. Hij zal een keuze moeten maken: of hij schikt zich naar de wensen van zijn familie, óf hij besluit zijn eigen pad te blijven volgen, waarmee hij de relatie met zijn ouders mogelijk op het spel zet.

Regie: Aiman Hassani
Producent: Interakt

Teledoc Campus is het succesvolle project waarmee CoBO, NPO, het Nederlands Filmfonds en het NPO-fonds jonge regisseurs en producenten de kans bieden met korte, filmische documentaires ervaring op te doen.

Aiman met zijn moeder