vrijdag 8 maart, 19.50 uur, NPO 3

Leaving Neverland deel 1

Eerste deel van de vier uur durende documentaire over het vermeend kindermisbruik door een van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson.

Leaving Neverland
vrijdag 8 maart, 19.50 uur, NPO 3 (geheel, met in- en uitleiding)
woensdag  13 maart 22.35 uur, NPO 3 (herhaling eerste helft)
donderdag 14 maart 22.25 uur, NPO 3 (herhaling tweede helft)
Na uitzending 30 dagen hier te zien

Documentaire van de Britse filmmaker Dan Reed over het vermeend kindermisbruik door een van de grootste popsterren ooit: Michael Jackson. De film vertelt het verhaal van twee jongens die beiden afzonderlijk innig bevriend raakten met Jackson. Jackson liet hen en hun families toe in zijn unieke en wonderlijke wereld. De interviews met de nu volwassen mannen en hun families maken duidelijk hoe zij zich jarenlang lieten verblinden door de glamour en de fantasiewereld van hun idool en daardoor in een situatie van manipulatie en langdurig seksueel misbruik terechtkwamen.

Waarom zendt VPRO deze documentaire uit?

De VPRO realiseert zich dat het onderwerp van Leaving Neverland zeer gevoelig ligt, maar vindt het belangrijk dat het verhaal van Wade Robson en James Safechuck en hun families wordt verteld en de kijker zijn eigen mening kan vormen.

De documentaire is gemaakt door Dan Reed, gerenommeerd regisseur die meerdere prestigieuze prijzen heeft gewonnen. Hij presenteerde zijn gedetailleerde en zorgvuldig opgebouwde documentaire begin dit jaar op het Sundance Film Festival.

Leaving Neverland is in zijn geheel te zien op vrijdagavond 8 maart. Die vertoning staat niet op zichzelf. Voorafgaand aan en na afloop van de documentaire leidt Janine Abbring op NPO 3 een gesprek over de ontvangst en context van deze documentaire.