Een panel van experts zal de inzendingen beoordelen op basis van het gebruik van AI in de compositie. Maak hieronder kennis met ze.

Vincent Koops (NL)

Vincent Koops leidt het AI Songfestival panel. Hij is AI-onderzoeker en -componist, met diploma's in Sound Design en Music Composition aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, en in Kunstmatige Intelligentie aan de Universiteit Utrecht. Na een onderzoekstage aan Carnegie Mellon University maakte hij zijn PhD in Music InformationRetrieval af aan de Universiteit Utrecht, waarin hij computermodellen van variatie in harmonie bestudeerde. Momenteel werkt hij aan AI multimedia projecten bij RTL.

Anna Huang (VS)

Anna Huang is een toonaangevende AI-onderzoeker op het gebied van muziek. Ze werkte eerder aan het Magenta-project bij Google Brain en met generatieve modellen voor muziek. Haar composities hebben verschillende prijzen gewonnen, waaronder de eerste plaats in het San Francisco Choral Artists New Voice project Ze heeft een master in mediakunst en -wetenschappen aan het MIT Media Lab, een B.S. in informatica en B.M. in muziekcompositie, beide van de University of Southern California. Ze groeide op in Hong Kong, waar ze de guzheng leerde spelen.

Ed Newton-Rex (VK)

Ed Newton-Rex is componist en ondernemer. In 2010 richtte hij Jukedeck op, een AI-muziekcompositiebedrijf dat AI-muziek voor video en andere media leverde en meer dan een miljoen originele muziekstukken creëerde; het won een Cannes Innovation Lion en TechCrunch Disrupt, werd uitgeroepen tot een van WIRED's 'hotest European startups' en werd in 2019 overgenomen door ByteDance. Ed wordt door Business Insider een van de dertig meest creatieve mensen in de Britse technologie genoemd. Momenteel is hij directeur van het AI-lab van ByteDance.