De computers van de dertien teams uit Europa en Australië hebben de afgelopen tijd flink staan ronken. Met maar één doel: de ultieme songfestival-hit maken met artificiële intelligentie. Op 12 mei om 20.30 uur onthullen we in een feestelijke livestream het beste liedje, volgens het publiek en de AI-experts. Wie krijgt douze points en wint het AI Songfestival 2020?

AI Songfestival live stream: dinsdag 12 mei, 20.30 - 21.00 uur, YouTube.com/vpro.


Host van de avond is de Belgische comedian en nerd Lieven Scheire, die altijd al de wens had om het Eurovisie Songfestival te presenteren. De publiekspunten worden uitgedeeld door niemand minder dan Emma Wortelboer. Namens de jury zal componist en AI-onderzoeker Vincent Koops de punten verdelen.

De 13 deelnemende teams zijn erbij via een live verbinding in een digitale greenroom. Verwacht Songfestival meets wetenschap, glitters en code.

Lieven Scheire

Emma Wortelboer

Over het AI Songfestival

Computerwetenschappers, coders, muzikanten en rappers trainden hun AI systemen op het componeren van de ultieme Songfestival-hit. Het publiek beoordeelt tot 10 mei of het is gelukt: kan een machine een pakkend liedje maken? Een vakkundige jury met expertise in muziek en AI oordeelt mee: hoeveel AI is gebruikt in het liedje, en is AI op een creatieve manier ingezet?

AI Songfestival live stream: dinsdag 12 mei, 20.30 - 21.00 uur, YouTube.com/vpro.