Ondanks de coronacrisis en het werken op afstand in de laatste week voor de deadline, is het 13 teams uit heel Europa en Australië gelukt om met behulp van artificiële intelligentie een AI Songfestivalliedje te maken. Vanaf 10 april zijn alle inzendingen hier te beluisteren en bepaal jij welke AI-liedjes douze points verdienen.

Maar voor het zover is alvast een klein tipje van de sluier. Zo blijkt AI in sommige gevallen behoorlijk anarchistisch te zijn en met nogal opruiende songteksten op de proppen te komen. En wie had gedacht dat een algoritme melodieën kan genereren op basis van dierengeluiden? De algoritmes van de teams hebben een grote verscheidenheid aan genres gegenereerd, variërend van pianoballads tot popsongs waar een glitterkanon niet bij zou misstaan.

De inzendingen komen uit Nederland (2), Australië, Zweden, België (2), Verenigd Koninkrijk, Frankrijk (2), Duitsland (3) en Zwitserland.

Alle teams hebben zichzelf enorm uitgedaagd door al hun kennis op het gebied van AI-compositie met elkaar te combineren. En ze staan te popelen om de resultaten op 10 april aan de wereld te laten horen. Stay tuned!