Stef Biemans vertrok in 2004 naar Nicaragua, verliefd op een beeldschoon meisje. Nu hij inmiddels met haar getrouwd is en twee kinderen heeft, doet hij zijn best om een zwoele Latijns-Amerikaanse echtgenoot te zijn.

Elmar Veerman

Hoe word je de ideale Latijns-Amerikaanse echtgenoot? Wees niet te praktisch, niet te nuchter, niet te berekenend, niet te zuinig en vooral niet te koudbloedig.

Ook al doet hij nog zo zijn best, toch krijgt Stef regelmatig van zijn vrouw te horen dat hij een ‘Nederlands hart van steen’ heeft. Reden genoeg voor Biemans om op zoek te gaan naar de echte Latijns-Amerikaanse liefde. Hoe word je net zo passievol, emotioneel spontaan en onbetrouwbaar als al die mannen in Latijns-Amerika?

Stef Biemans vraagt zich in zijn nieuwe thuisland af waarom zijn vrouw in godsnaam met hem heeft willen trouwen. Goddeloze mannen worden in Nicaragua namelijk als grote zondaars gezien. Een huwelijk zonder god is volgens de meesten gedoemd te mislukken. Stef zoekt naar de verleidingen van de moderne Nicaraguaan.

De belangrijkste vrouw is je vrouw thuis. De rest is extra.

Een Nicaguariaan in 'Amor met een snor'