Acteur André Dongelmans vraagt zich af of je een real life actieheld kan worden.

André Dongelmans wil graag, net zoals in een actiefilm, de wereld redden. In de laatste aflevering van Anna's brains bedenkt Anna Gimbrère samen met haar brains een manier om dat voor elkaar te krijgen. 

Anna werkt aan een speciale uitrusting voor André met verschillende gadgets, voorzien van speciale materialen. Over deze materialen wint Anna kennis in bij organisaties die volop bezig zijn met het ontwikkelen en optimaliseren van gadgets. Ook gaat Anna langs bij wetenschapsjournalist George van Hal. George is helemaal thuis in films, hij schrijft erover in zijn columns in De Volkskrant. Zo hebben blockbusters als Interstellar niet alleen de kijker geholpen aan vermaak, maar ook de wetenschap aan nieuwe kennis.

In de finale van de aflevering wordt er een explosieve actiescène opgezet waarin André Dongelmans tot superheld wordt omgetoverd dankzij zijn speciale uitrusting. Zal de uitrusting volstaan om Anna te redden van het dreigende gevaar? Of blijft het voorlopig toch alleen fictie?

bij deze aflevering

de toekomst is fantastisch, toch?

De houtje-touwtje gadget van André Dongelmans zou niet bij het standaard assortiment van James Bond kunnen horen, maar alle fantastische uitvindingen zijn ooit simpel begonnen. Veel uitvindingen zijn ook geïnspireerd op films, boeken en games. 

Wist je dat robots al waren bedacht waren tijdens de Griekse oudheid? Dat in 1898 al in een fictieboek social media was bedacht? En dat de smart watch al in 1962 in de animatieserie The Jetsons te zien was? Fictie heeft fantastische technologieën voorgebracht. Een overzicht van de meest opvallende uitvindingen vind je op de site van De toekomst is fantastisch, een serie die een beeld schetst van hoe onze toekomst eruit kan gaan zien op basis van huidige wetenschappelijke innovaties.