steun vpro

beagle

In het kielzog van Charles Darwin, die 178 jaar geleden op de HMS Beagle vanuit Plymouth vertrok, begon de VPRO (in samenwerking met Canvas en Teleac) in 2009 aan dezelfde reis.

Het vertrek van de Clipper Stad Amsterdam op 28 augustus 2009 was het begin van een ongelofelijke zeilreis rond de wereld die acht maanden zou duren. Een avontuurlijke expeditie waarbij vooral werd gekeken naar veranderingen op aarde en antwoord werd gezocht op de vraag hoe onze planeet er nu werkelijk voor staat. Is de mens bezig het leven op aarde te vernietigen, of is dit sterk overdreven? Zoals Darwin zijn hoofd brak over het ontstaan van de soorten, bogen de makers van Beagle, in het kielzog van Darwin zich over de toekomst ervan.

Een ongekend avontuur, dat 35 weken lang te volgen was op televisie, radio, in de VPRO Gids en non-stop op beagle.vpro.nl. Hoewel die website niet meer bereikbaar is, werken we er hard aan om veel van het materiaal over te hevelen naar deze pagina. Hieronder zijn ondertussen alle afleveringen terug te bekijken.

Kijk voor meer Beagle ook op het Beagle YouTube-kanaal, waar je onder andere video's vindt over het leven aan boord, scheepsjournalen en de Tweaglesessies.

Afleveringen