22 augustus 19.30 uur op NPO 2, en nog 7 dagen online te zien

1. Shanghai, China

22 augustus 19.30 uur op NPO 2, en nog 7 dagen online te zien

1. Shanghai, China

Wie maar één kind krijgt, draagt dat op handen. Of laat dat doen, ziet Lieve in Shanghai. Ze staat er soms handenwringend bij.

Wellness voor alle leeftijden in het geboortehotel

Wellness voor alle leeftijden in het geboortehotel

Lieve Blancquaert is fotografe, journaliste en in deze serie onze reisleidster door de geboortezorg op negen plaatsen in de wereld. En ze is een empathische moeder, die het vreselijk vindt om een kind te horen huilen. Als onervaren ouders in Shanghai dat te lang laten duren, wint de moeder het van de neutrale journalist en grijpt ze in. Even later ligt de baby in haar armen te slapen.

Aangeboden: prachtige schoondochter

Aangeboden: prachtige schoondochter

Shanghai, de grootste metropool in China, is ook eeen van de grootste steden ter wereld. De stad verwelkomt dagelijks 770 pasgeboren baby’s. Op de kraamafdeling van een van de bekendste ziekenhuizen in Shanghai ontmoet Lieve verschillende vrouwen die voor de eerste keer moeder worden.

Op het moment van filmen gold de eenkindpolitiek van China nog, dus dachten de ouders dat dit meteen ook hun laatste kind zou worden. Zodoende is niets te gek voor deze baby. De baby wordt uiterst voorzichtig behandeld, en dit niet alleen door ouders en grootouders, maar ook door een fulltime kinderoppas die 24 uur per dag beschikbaar is. En voor diegenen die zich iets meer kunnen veroorloven is er nog het 'moeder- en babyhotel' waar kersverse moeders kunnen herstellen en waar hun pasgeboren baby’s verwend worden in de baby-spa.

Hiernaast bezoekt Lieve ook een markt waar ouders hun dochters en zonen proberen te koppelen met als doel het krijgen van dat ene prachtige kleinkind.

Lees ook het interview met Lieve Blancquaert – met meer prachtige foto's.

Birth Day Shanghai

advertentie