30 augustus 19.25 uur op NPO 2, en nog 7 dagen online te zien

7. Atlanta, Verenigde Staten

30 augustus 19.25 uur op NPO 2, en nog 7 dagen online te zien

7. Atlanta, Verenigde Staten

Ook in een rijk land treft niet elke baby het. Baby's in Atlanta hebben vaak een tienermoeder die vervuld is van angst voor de toekomst.

Veel ongeplande baby's, met dank aan de Bijbel.

Veel ongeplande baby's, met dank aan de Bijbel.

In Georgia, een van de zuidelijke staten van de VS, groeit de bevolking snel, maar de welvaart jammer genoeg niet. Meer en meer mensen eindigen in armoede, vooral de kwetsbare groep zwarten die in het zuiden wonen.

Lieve bezoekt een ziekenhuis in een buitenwijk van Atlanta, waar 70 procent van de mensen zwart is. De meeste van de zwangere vrouwen die ze ontmoet zijn onder de twintig.

Hoewel de invloed van de kerk – die voorhuwelijkse onthouding predikt – hoog is, worden veel (in het bijzonder zwarte) tieners zwanger op middelbareschoolleeftijd. Gezien het taboe rond abortus willen veel tieners hun baby houden. Vaak zullen ze het kind alleen moeten opvoeden, of met de hulp van hun moeder.

Lieve volgt hen thuis, woont een doop bij in een grote kerk en bezoekt een rollenspel dat is opgezet door de stadsambtenaren om meisjes bewust te maken van anticonceptie. Angst voor de toekomst lijkt een overheersend gevoel tijdens haar bezoek aan deze jonge moeders.

Uitzending: dinsdag 30 augustus om 19.25 op NPO 2. Vervolgens een week lang hierboven te zien.

advertentie