Stef schreef niet alleen brieven aan Andalusië, maar ook aan zijn kijkers. Hij kreeg ruim 300 brieven terug, en die wil hij allemaal beantwoorden.

brief van Stef aan jou

Beste kijker,

Mijn naam is Stef Biemans en ik werk voor de Nederlandse televisie. Ik woon nu bijna een jaar in Spanje, en dat was niet altijd even makkelijk. Emigreren is nou eenmaal moeilijk, en integreren nog veel moeilijker. Bent u wel eens een nieuwkomer geweest? En wat is u daarvan bijgebleven? Dat u bijvoorbeeld in een nieuwe werkomgeving terechtkwam, of in een nieuwe schoolklas. Of in een nieuw land.

Zou u het zien zitten om deze vraag schriftelijk te beantwoorden? Wellicht ontstaat er dan een mooie correspondentie.

Vriendelijke groeten,
Stef

unieke postzegels

De actie is voorbij, en de schrijvers van de tien meest aansprekende brieven hebben een uniek velletjes van tien postzegels gekregen. Natuurlijk was dat een lastige keuze, want er waren honderden ontroerende, sympathieke, interessante brieven. Alle inzenders nogmaals bedankt!

 

Stef's antwoorden

Update 17 september: 
De brieven stromen inmiddels binnen, dus het kan even duren voor Stef ze allemaal beantwoord heeft.

Update 21 september: 
Stef heeft de eerste ronde brieven schriftelijk beantwoord, en nu iets nieuws gedaan: hij bespreekt en beantwoordt de post in een briefcast. 'Ik had nooit gedacht dat er zo veel manieren zijn om je ergens nieuw te voelen.' Beluister 'm hieronder. 

Update 10 oktober: De brieven blijven binnenkomen, op alle manieren die daarvoor openstaan. Het zijn er nu een stuk of negentig, en dat is vast nog niet alles. Stef leest en beantwoordt ze allemaal. Is dat nog leuk? ‘Ik had nooit gedacht dat kijkersbrieven zo ontroerend konden zijn. Wat natuurlijk alles te maken heeft met mijn eigen gemoedstoestand en de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, maar toch.’

Update 16 oktober: De oproep in de laatste aflevering was niet aan dovemansoren gericht. Nog steeds komen elke dag brieven binnen. Zo'n 180 in totaal, tot dusverre. Hoe lang het duurt voor Stef zich door die stapel heen gewerkt heeft, is moeilijk te zeggen.

Update 5 november: na ruim 300 brieven is het mooi geweest. Stef zal nog wel een tijdje bezig zijn met het beantwoorden! Wie de velletjes postzegels wint, hopen we binnenkort bekend te maken.

Update 22 januari: de winnaars hebben inmiddels bericht gekregen. 

Allerlaatste update: