In deze zesdelige reisserie leert Stef Biemans via brieven aan de inwoners van Andalusië het land kennen waar hij met zijn Nicaraguaanse gezin een veilig toevluchtsoord heeft gevonden.

Iets meer dan een jaar geleden woonde Stef nog met zijn familie in Nicaragua, in een rustige wijk van het gemoedelijke dorp Masaya. Maar zijn straat veranderde in een oorlogsgebied toen het land in een diepe crisis belandde en president Daniel Ortega de protesten met harde hand de kop in drukte. Stef zocht naar een toevluchtsoord en belandde met zijn vrouw en kinderen in Andalusië. Om zijn weg te vinden en dit deel van Spanje beter te leren kennen schrijft hij brieven aan de inwoners. In de serie ontdekt Stef Andalusië aan de hand van die brieven, maar parallel aan dit verhaal volg je zijn persoonlijke situatie, die natuurlijk sterk beïnvloed wordt door de crisis in Nicaragua. 

VPRO Reisseries

De reisseries van de VPRO nemen je mee de hele wereld over. In Midden- en Zuid-Amerika was Stef Biemans onze bekendste correspondent. Eerder onderzocht hij daar onder andere de liefde (Amor met een snor), de gevaarlijke migrantenroute naar Noord-Amerika (Americanos) en reisde hij Over de rug van de Andes om te ontdekken aan welke veranderingen Latijns-Amerika onderhevig is.

Ontdek meer reisseries van de VPRO →