Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Elke zondagavond op TV te zien om 19.25 uur op NPO 2 bij de VPRO. Daarbij heeft het programma een eigen boekenclub waarin je elke maand een ander boek kan lezen samen met de schrijver zelf in de Brommer op zee-app. In november is dat Dorsvloer vol confetti van Franca Treur. En op de sociale kanalen van Brommer op zee vind je elke dag lees- kijk- en luistertips.

boekentips

uit de TV-uitzending van 20 november

volg Brommer op zee op social media

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door het eigen boek heen. Deze maand: Dorsvloer vol confetti van Franca Treur

De jonge Katelijne groeit op in een strenggelovig boerengezin in Zeeland. Als enig meisje tussen zes broers wordt ze nauwelijks bij het boerenwerk betrokken. Hierdoor gaan ook de gesprekken aan tafel grotendeels aan haar voorbij. Terwijl haar verlangen om mee te doen onverminderd groot blijft, gaan haar gedachten hun eigen gang. Daarbij laat ze zich meeslepen door verhalen. Familieverhalen, dorpsroddels, en Bijbelverhalen.

Lees hier meer over het boek en de schrijver.

 

Lees nu gratis mee via onze Brommer op zee-app. In de app vind je het boek samen met de exclusieve notities van de schrijver zelf en opmerkingen van medelezers. Download 'm via de app- of playstore.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Elke week ontvang je dan een mail met informatie over de uitzendingen, nieuwe boekentips, boekenclubnieuws en meer.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.

Ga naar VPRO Boekengids.