Brommer op zee

Brommer op zee is hét boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Online gaat Brommer op zee verder als boekenclub. Samen met een maandelijks wisselende schrijvers lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Brommer op zee is terug! We zijn wekelijks op zondag te zien om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2. Ook start er weer een nieuwe boekenclub via onze Brommer op zee-app. In september lezen we De eerste vrouw met Susan Smit. Wil jij het boek gratis lezen mét notities van de auteur en in gesprek gaan met andere lezers? Download de app voor smartphone of iPad via je appstore of playstore.

Hélène Gelèns in het schrijfhok

Elke week nodigen wij een schrijver uit in het schrijfhok. Deze week: Hélène Gelèns. Ze brengt een ode aan K. Schippers en schrijft het gedicht 'Het tellen van de loep'.

"niet alleen kijken naar het voorwerp

maar er uit beleefdheid

ook in gaan zitten

om terug te kijken  heen en weer *

uit respect zonder het te vragen

de loep niet bereid de ogen neer te slaan voor mij

ik niet bereid de ogen neer te slaan voor de loep"

Lees het hele fragment hier.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen.  Deze maand: De eerste vrouw met Susan Smit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee app. Download 'm via de app- of playstore.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.