Brommer op zee

Brommer op zee is hét boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Online gaat Brommer op zee verder als boekenclub. Samen met een maandelijks wisselende schrijver lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek. In de maand mei host Pieter van Os de boekenclub met Liever dier dan mens. Praat mee in onze Boekenclubgroep op Facebook. 

Brommer op zee is elke zondag te zien om 19.20 uur bij de VPRO op NPO 2 en om 22.00 uur op Canvas. Brommer op zee is een VPRO-productie voor NPO 2 en Canvas.

Het filmgedicht van Alfred Schaffer

Alfred Schaffer won de PC Hooftprijs voor poëzie, de Herman de Coninckprijs voor de bundel 'Wie was ik' en over een paar maanden komt er een nieuwe bundeling uit met al zijn gedichten tot nu toe.

Daarom is 'Mira Akí' ons filmgedicht van deze week. Gemaakt door Evani Gilds en Seretse Fulani, ingesproken door Romana Vrede.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen.  Deze maand: Liever dier dan mens van Pieter van Os.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. 

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.