zondag 18 april om 19.25 uur op NPO 2

Ruth Joos en Wilfried de Jong zijn de presentatoren van het nieuwe boekenprogramma Brommer op zee waarin ze wekelijks schrijvers en dichters interviewen over hun werk. In de eerste aflevering zijn onder anderen te gast: Josse De Pauw en Sofie Lakmaker.

Josse De Pauw is een Vlaamse acteur, regisseur en auteur van het monumentale boek Werk uit 2000. Hij komt meer dan 20 jaar later met een tweede boek: In open veld. Aan de vooravond van zijn 70e verjaardag blikt hij terug op het begin, maar is zijn leven nou eigenlijk al begonnen? 

Ook te gast is Sofie Lakmaker, de auteur van De geschiedenis van mijn seksualiteit, een coming-of-age-roman vol bravoure over gender, relaties en seks, maar ook over eenzaamheid en verlies. In de maand april is het deze roman van Lakmaker die centraal staat in de online boekenclub van Brommer op zee waarin kijkers samen met de auteur een boek lezen en leesopdrachten behandelen. Joos en De Jong gaan in gesprek met auteur én lezers.

Ruth Joos en Wilfried de Jong

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord.

Vanaf zondag 18 april wekelijks om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2 en om 22.00 uur op Canvas
Brommer op zee is een VPRO-productie voor NPO 2 en Canvas.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen.  Deze maand: De geschiedenis van mijn seksualiteit van en met Sofie Lakmaker.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. 

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.