Brommer op zee

Brommer op zee is hét boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Online gaat Brommer op zee verder als boekenclub. Samen met een maandelijks wisselende schrijver lezen kijkers een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek.

Brommer op zee is met zomerstop! Vanaf zondag 5 september zijn we weer wekelijks te zien om 19.20 uur bij de VPRO op NPO2 en om 22.00 op Canvas. Tot die tijd loopt onze boekenclub door via onze Brommer op zee app. In juli lezen we Kom hier dat ik u kus met Griet Op de Beeck. Wil jij het boek gratis lezen mét notities van de auteur en in gesprek gaan met andere lezers? Download de app voor smartphone of iPad via je appstore of playstore.

Filmgedicht: 'Het gelijk aan mijn zijde'

Toon Tellegen wordt in november 80 en komt dan met een nieuwe dichtbundel genaamd ‘Tot de winter er op volgt.’ Hij stuurde Brommer op Zee alvast één gedicht hieruit, getiteld ‘Het gelijk aan mijn zijde.’ Tina de Groot maakte een animatie bij het gedicht, de stem is van Joost Prinsen.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen.  Deze maand: Mjin ontelbare identiteiten van Sinan Çankaya.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee app. Download 'm via de app- of playstore.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.