Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Vanaf 4 september is Brommer op zee weer elke zondagavond op TV te zien bij de VPRO op NPO 2. Online gaan we de hele zomer door. Zo lezen we met de boekenclub elke maand een ander boek samen met de schrijver zelf in de Brommer op zee-app. In mei is dat Hoe duur was de suiker? van Cynthia Mc Leod. En op de sociale kanalen van Brommer op zee vind je elke dag lees- kijk- en luistertips.

volg Brommer op zee op social media

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door zijn of haar roman heen. Deze maand: Hoe duur was de suiker? van Cynthia Mc Leod

Het boek verscheen in 1987 en vertelt het verhaal van een Joodse plantersdochters Elza en Sarith en de mensen die op hun plantage werkten en leefden. De historische roman is sinds publicatie al meer dan 200.000 keer verkocht en nog steeds een van de populairse boeken uit de Surinaamse literatuur.

Lees meer over het boek en de schrijver

Lees nu gratis mee via onze Brommer op zee-app. In de app vind je het boek samen met de exclusieve notities van de schrijver zelf en opmerkingen van medelezers. Download 'm via de app- of playstore.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Elke week ontvang je dan een mail met informatie over de uitzendingen, nieuwe boekentips, boekenclubnieuws en meer.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.

Ga naar VPRO Boekengids.