Brommer op zee

Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Op TV zijn we wekelijks op zondag te zien om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2. 

Daarnaast lezen we elke maand een ander boek met de schrijver zelf in onze boekenclub via onze Brommer op zee-app. In november lezen we Wees onzichtbaar met Murat Isik. Wil jij het boek gratis lezen mét notities van de auteur en in gesprek gaan met andere lezers? Download de app voor smartphone of iPad via je appstore of playstore.

Abdelkader Benali in het schrijfhok

Elke week nodigen wij een schrijver uit in het schrijfhok. Deze week: Abdelkader Benali. Hij draaide aan het rad en schreef een brief aan: zijn rimpels.

zijn jullie kwaad
of is de leesbril vergeten?
rimpels, jullie zijn het verslag van een groot verlies, een klein verdriet, een iris in een vaas
totaal ontspannen
toch niet, toch niet

Lees de hele brief hier.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen. Deze maand: Wees onzichtbaar van Murat Isik.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.