Brommer op zee

Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk. Op TV zijn we wekelijks op zondag te zien om 19.25 uur bij de VPRO op NPO 2.

Daarnaast lezen we elke maand een ander boek met de schrijver zelf in onze boekenclub via onze Brommer op zee-app. In oktober lezen we De consequenties met Niña Weijers. Wil jij het boek gratis lezen mét notities van de auteur en in gesprek gaan met andere lezers? Download de app voor smartphone of iPad via je appstore of playstore.

Dean Bowen in het schrijfhok

Elke week nodigen wij een schrijver uit in het schrijfhok. Deze week: Dean Bowen. Hij schrijft over een gebruikt en aangekoekt koffieglas.

'Voor mij, een verhaal.
Een stuk verstilde dynamiek
Aanwezig, alsof om te zeggen: ...'

Lees het hele fragment hier.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen. Deze maand: De consequenties van Niña Weijers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.