Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Vanaf 4 september is Brommer op zee weer elke zondagavond op TV te zien bij de VPRO op NPO 2. Online gaan we de hele zomer door. Zo lezen we met de boekenclub elke maand een ander boek samen met de schrijver zelf in de Brommer op zee-app. In augustus is dat Al mijn moeders van Anita Terpstra. En op de sociale kanalen van Brommer op zee vind je elke dag lees- kijk- en luistertips.

volg Brommer op zee op social media

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door het eigen boek heen. Deze maand: Al mijn moeders van Anita Terpstra.

Terpstra gaat in het boek op zoek naar de achtergrond van haar voorouders, het Friese dorp Harkema en zijn omgeving. Een plek die van oudsher berucht was om zijn extreme armoede, plaggenhutten, inteelt en bevolking van alcoholisten, raddraaiers, zedelozen en analfabeten. Een plek waar bovendien nog tot halverwege de twintigste eeuw mensen in verbouwde kippenhokken woonden. Al mijn moeders is een confronterende familiehistorie, diepgeworteld in de Friese veengebieden.

Lees hier meer over het boek en de schrijver.

 

Lees nu gratis mee via onze Brommer op zee-app. In de app vind je het boek samen met de exclusieve notities van de schrijver zelf en opmerkingen van medelezers. Download 'm via de app- of playstore.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Elke week ontvang je dan een mail met informatie over de uitzendingen, nieuwe boekentips, boekenclubnieuws en meer.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.

Ga naar VPRO Boekengids.