Deze week is het de Week van het Korte Verhaal (14 t/m 21 februari 2022). Hanna Bervoets, A.L. Snijders en Carmien Michels vertelden in ‘Brommer op zee’ over hun korte verhalenbundels. Leuk weetje: deze drie auteurs zijn alledrie met hun bundel genomineerd voor de J.M.A. Biesheuvelprijs 2022!

1. Hanna Bervoets over 'Een modern verlangen'

In veertien korte verhalen gebundeld in Een modern verlangen stelt Hanna Bervoets grote vragen over het lot, de maakbaarheid van het leven, maar vooral over hoe we met elkaar om gaan. Bij Brommer op zee vertelt ze hoe het verlangen naar contact verwerkt is in haar bundel.

2. A.L. Snijders over 'Tat Tvam Asi'

A.L. Snijders schreef in 2019 en 2020 om de dag een kort verhaal en bedacht daarmee het nieuwe genre ZKV (zeer kort verhaal). Bij Brommer op zee ging hij in gesprek over zijn twaalfde korte verhalenbundel met 337 ZKV's, Tat Tvam Asi (Sanskriet voor 'dat ben jij'). De schrijver is er inmiddels niet meer, maar zijn aanwezigheid bij Brommer op zee wordt niet vergeten. 

3. Carmien Michels over 'Vaders die rouwen'

Carmien Michels schreef een opvallende verhalenbundel over verschillende vaders, die allemaal te maken krijgen met heftigheden als geweld, verdriet en ziekte. In het gesprek bij Brommer op zee vertelt Michels onder andere over haar onderzoek naar mannelijk geweld en de totstandkoming van de verschillende verhalen gebundeld in Vaders die rouwen.