In het programma 'Brommer op zee' spreken Wilfried en Ruth met schrijvers en dichters over hun werk. Vandaag een selectie van drie gesprekken met schrijvers over liefde.

Ilja Leonard Pfeijffer over 'Monterosso mon amour'

Ilja Leonard Pfeijffer schreef het Boekenweekgeschenk Monterosso mon amour. De novelle gaat over Carmen, een vrouw van middelbare leeftijd die als vrijwilliger in de plaatselijke bibliotheek werkzaam is. Ze heeft een belofte in te lossen. En besluit terug te gaan naar Italië, naar een dorp aan de Ligurische kust, waar ze ooit tijdens een vakantie haar allereerste liefde ontmoette. 

Kijk het gesprek met Ilja Leonard Pfeijffer over Monterosso mon amour op NPO Start.

Rinus Spruit over 'De verlossing van Jacob Smallegange'

Schrijver Rinus Spruit vertelt over zijn nieuwe roman De verlossing van Jacob Smallegange. De hoofdpersoon in dit verhaal, Gerard Stroband, is een verstokte vrijgezel van in de zestig die worstelt om contact te maken met vrouwen en zoekt naar de zin van het leven. Dat laatste denkt hij te vinden als hij zich stort op een zelfstudie naar verloskunde in de negentiende eeuw.

Kijk het gesprek met Rinus Spruit over De verlossing van Jacob Smallegange op NPO Start.

Nina Polak over 'Buitenleven'

In Buitenleven van Nina Polak verlaten twee geliefden samen de stad voor een huis met tuin op het platteland. Die verhuizing blijkt echter niet voor allebei een goede zet. Hoe de relatie zich verder ontwikkelt, staat centraal in Polaks boek.

Kijk het gesprek met Nina Polak over Buitenleven op NPO Start.