In het programma 'Brommer op zee' spreken Wilfried en Ruth met schrijvers en dichters over hun werk. Vandaag een selectie van drie gesprekken met schrijvers over hun eigen of andermans schrijverschap.

Arnon Grunberg over zijn oeuvre

Een speciale uitzending stond geheel in teken van Arnon Grunberg en zijn werk. In mei ontving Arnon Grunberg de P.C. Hooft-prijs, Nederlands belangrijkste literaire oeuvreprijs, voor zijn verhalend proza. In het gesprek met Grunberg werden zijn verhalen en schrijverschap uitgebreid besproken. 

Aleid Truijens over 'Leven in de verbeelding, Hella S. Haasse 1918 – 2011'

Aleid Truijens schreef de langverwachte biografie van Hella S. Haasse. De Volkskrant-journalist werd in 2013 gevraagd door de uitgever en de dochters van Haasse. In Leven in de verbeelding, Hella S. Haasse 1918 – 2011 krijgen we een beeld van zowel Haasse's schrijverschap als de mens achter de publieke figuur. Een vrouw die leefde naar de conventies van haar tijd en tegelijkertijd bouwde aan een indrukwekkend oeuvre. 

Gerbrand Bakker over 'De kapperszoon'

Gerbrand Bakker over zijn boek De kapperszoon waarin kapper Simon centraal staat die, in tegenstelling tot zijn grootvader die ook kapper was, niet erg gepassioneerd is over dat knippen en scheren. Maar er is één klant met wie hij graag contact heeft: de schrijver. De schrijver zoekt naar een onderwerp voor zijn volgende boek en wordt gegrepen door het verhaal van Simons vader. Bakker vertelt over wat voor schrijver hij is en hoe hij onderzoek deed naar het kappersberoep en de vliegtuigramp van Tenerife voor dit boek.