In het programma 'Brommer op zee' spreken Wilfried en Ruth met schrijvers en dichters over hun werk. Ter gelegenheid van de Wereldpoëziedag op 21 maart 2022 een selectie van vier gesprekken met dichters over hun poëzie.

Lieke Marsman over het Dichterschap des Vaderlands

Lieke Marsman (1990) blikt terug op haar eerste jaar als Dichter des Vaderlands. Het is precies een jaar na het verschijnen van haar vijfde dichtbundel In mijn mand, waarin ze schrijft over haar ziekte en de dood, maar ook over een barmhartig vennetje en het sublieme. Ook dit jaar kreeg zij verschrikkelijk nieuws te verwerken over haar gezondheid. Onbarmhartig vond zij het jaar echter niet: op de bodem van het dal bleek een nieuw landschap te liggen. 

Alfred Schaffer over 'Zo heb ik u lief'

Alfred Schaffer (1973) is dichter, docent, vertaler en winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2021, de grootste jaarlijkse oeuvreprijs in de Nederlandse letteren. We spraken hem over zijn leven en oeuvre dat gebundeld uitgekomen is als Zo heb ik u lief.

Babs Gons over 'Doe het toch maar'

Schrijver, columnist, performer en koningin van spoken word Babs Gons (1971) was te gast en sprak over haar nieuwe dichtbundel Doe het toch maar. Daarin spreekt een vrouw en een moeder; niet alleen met een vuist in de lucht, maar vooral met de hand op het hart. In de uitzending droeg Gons het gedicht Wat een geluk hebben wij voor.

Marieke Lucas Rijneveld over 'Komijnsplitsers'

Wilfried en Ruth gingen met Marieke Lucas Rijneveld (1991) in gesprek over zijn nieuwe poëziebundel Komijnsplitsers. Een bundel met gedichten over de weg naar (zelf)acceptatie en over het verlangen naar liefde en de dood.