In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 2 mei

Mijn leven als mens van Joke van Leeuwen (1952) kwam uit in maart 2021. Het boek opent met de zin 'Gisteren ben ik doodgegaan'. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van een meisje van 18 dat zich in het hiernamaals bevindt. Een gesprek over liefde, familie en de jaren '90. 

Op 15 april kwam het meest persoonlijke boek van Joris van Casteren (1976) uit, getiteld Eenzaamheid. Een gesprek over hoe zijn schrijverschap eenzaamheid weerspiegelt. 

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Said El Haji

De boekenclub van Brommer op zee bespreekt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt lezers door middel van leesopdrachten. Deze maand: Liever dier dan mens van Pieter van Os. Praat mee in onze Facebookgroep!

Elke zondag tippen Ruth en Wilfried elkaar een aantal boeken. Deze week:
Toine Heijmans - Zuurstofschuld
Claudia Durastanti - De vreemdelinge
David van Dartel - This time tomorrow
Daisy Johnson - Sisters

Alfred Schaffer won de PC Hooftprijs voor poëzie, de Herman de Coninckprijs voor de bundel 'Wie was ik' en over een paar maanden komt er een nieuwe bundeling uit met al zijn gedichten tot nu toe.

Elke week vragen we een regisseur om zijn of haar interpretatie van een gedicht te verfilmen. Deze week is 'Mira Akí' van Schaffer, gemaakt door Evani Gilds en Seretse Fulani, ingesproken door Romana Vrede.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee leest deze maand Liever dier dan mens van en met Pieter van Os. Wil je meelezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten.