In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 6 juni

Hier de boekentips die Wilfried & Ruth ons meegeven voor de zomer:

De grote Zweedse literaire bestseller De overlevenden van Alex Schulman neemt ons mee naar een vakantiehuis, waar een tragische gebeurtenis uit het verleden opnieuw komt bovendrijven.

Parijs. De stad van de liefde, de kunst, het verlangen? Volgens Eric Min is het vooral de ‘knaldrang’ en de ‘geilheid’ die jonge kunstenaars naar de culturele wereldstad trekt. Hij vertelt erover in zijn boek Gare du Nord.

‘Een vakantiebestemming zonder dat er vakantie is’. In het fotoboek Hibernation van Sander van Wettum zien we hoe zonnige bestemmingen overwinteren in periodes van leegte. ‘Zo overleven deze plekken als wij er niet zijn.’

Peter Verhelst werpt in zijn dichtbundel 2050 een blik op de toekomst. In zijn bundel die je alle kanten op stuurt en waar emoties elkaar treffen, ‘neemt hij je zachtjes bij de hand’ in de onbekende werkelijkheid die hij in zijn gedichten schetst.

Veel leesplezier deze zomer en tot volgend seizoen!

K. Schippers (1936) vertelt over zijn nieuwe roman Nu je het zegt, waarin hij zich door Londen waant, op zoek naar een adres. Hij verdwaalt en komt verschillende voorbijgangers tegen, die hem leiden naar iets heel anders dan de gezochte straat.

En Aimée de Jongh (1988) verbeeldde in haar graphic novel Dagen van Zand de zogenaamde 'Dust Bowl'  in Oklahoma. Door de ogen van een jonge fotograaf uit 1937 is te zien hoeveel menselijk leed deze periode vol droogte en zandstormen met zich meebrengt.

Voor de boekenclub gaat Tommy Wieringa samen met lezers het gesprek aan over zijn boek dat we in juni (her)lezen: Joe Speedboot.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Franca Treur

Het verfilmde gedicht is deze keer Het gelijk aan mijn zijde van Toon Tellegen, geanimeerd door Tina de Groot, de stem is van Joost Prinsen. 

 

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee leest in de maand juni Joe Speedboot van en met Tommy Wieringa. Wil je meelezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten.