In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 9 mei

De boekentips van Wilfried en Ruth

Het Kastje start met Combats et métamorphoses d’une femme van Édouard Louis. Een boek gewijd aan het leven van Louis’ moeder. ‘Hij laat je verplettend achter’, aldus Ruth.

Wilfried volgt met Apeirogon van Colum McCann. Een boek over twee vaders, een Palestijn en een Israëliër, die beiden hun dochter zijn kwijtgeraakt in de oorlog. Ze erkennen hun gedeelde verdriet en tonen volgens Wilfried: “De enige manier om uit de oorlog te komen, is elkaar de hand rijken.” 

In zijn boek Wij zijn nooit alleen vertelt Bart Meuleman onder andere over zijn jeugdherinneringen en zijn huidige perceptie hierop, maar wat hij volgens Ruth als geen ander kan, is schrijven over kunst die hij mooi vindt. “Mensen kunnen heel makkelijk schrijven over wat ze niet goed vinden. Maar heel precies zeggen waarom iets wel goed werkt. Dat kan Bart Meulenman als geen ander.”, aldus Ruth.

Wilfrieds laatste aanbeveling is een fotoboek genaamd Bijbel, waarin fotograaf Corbino, bekend om zijn portretfotografie, de Bijbelse toon laat doorklinken op elke pagina.

Het Kastje eindigt met Mijn Parijs van Bent van Looy, waarin de auteur je meeneemt door het Parijs waar hij zelf jaren heeft gewoond. Volgens Ruth ideaal “om het verlangen om te vluchten even aan te wakkeren”.

Verder in de uitzending: 

Schrijver, columnist, performer en 'koningin van spoken word' Babs Gons (1971) is te gast en praat over haar nieuwe dichtbundel Doe het toch maar.

Let op: de bundel van Babs Gons ligt vanaf 14 mei in de winkel. 

Schrijver Robbert Welagen (1981) is in de studio en vertelt over zijn nieuwe roman Raam, sleutel.

Het wekelijkse filmgedicht is dit keer van Paul van Ostaijen. Verfilmd door Kobe Fleerackers. 

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Anna Enquist.

De boekenclub van Brommer op zee bespreekt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt lezers door middel van leesopdrachten. Deze maand: Liever dier dan mens van Pieter van Os.

Meelezen kan nog steeds. Lees hier alle informatie en praat mee in onze Facebookgroep

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee leest deze maand Liever dier dan mens van en met Pieter van Os. Wil je meelezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten.