In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 12 september

De drie bijzondere boekentips van Wilfried & Ruth uit de uitzending zijn:

- Hier komen wij vandaan is het intense en indrukwekkende debuut van Leonieke Baerwaldt. Een moeder en dochter leiden een zwervend bestaan in deze mozaïek vertelling over diermensen en mensdieren.

- Het volumineuze fotoboek dat Wilfried omhooghield: Rhythm. Tien jaar aan persoonlijk werk is verzameld in een zelfreflecterend document van fotograaf Bastiaan Woudt.

- In Brandingen van Paul Verrept komt het harmonieuze leven van een koppel onder druk te staan nadat er lichamen aanspoelen bij hun huis in de duinen. Een pijnlijk liefdesverhaal over hoe twee geliefden omgaan met een nieuwe actualiteit waar ze verschillend op reageren. 

Te gast in de uitzending waren Alfred Schaffer, Jan van Mersbergen en Sholeh Rezazadeh.

Alfred Schaffer (1973) is dichter, docent, vertaler en winnaar van de P.C. Hooft-prijs 2021, de grootste jaarlijkse oeuvreprijs in de Nederlandse letteren. We spraken hem over zijn leven en oeuvre dat deze maand gebundeld uitgekomen is als Zo heb ik u lief.

Jan van Mersbergen (1971) schreef Een goede moeder, een roman over een vrouw die maar één ding wil: een goede moeder zijn voor haar dochter. Toch verliest ze door ziekte de grip op haar leven en raakt verzeild in een slepend gevecht met haar ex-partner en het zorgsysteem, terwijl ze haar dochter steeds minder te zien krijgt.  

Het schrijfhok staat onze eerste afleveringen in het teken van K. Schippers. Deze week ontvingen we schrijver en dichter Sholeh Rezazadeh (1990) in het schrijfhok. Haar debuutroman De hemel is altijd paars verscheen dit jaar. Geïnspireerd door de blik van K. Schippers schreef zij ter plekke een gedicht over een aardappelschilmesje. 

De reportage van deze week onderzocht hoe het fenomeen #booktok op het platform TikTok jongeren massaal aan het lezen krijgt. We zijn te gast in de Utrechtse boekhandel Broese en spreken een aantal jonge lezers.

schrijf je in voor de boekenclub

De Brommer op zee-boekenclub leest in de maand september samen met Susan Smit haar historische roman De eerste vrouw. Gratis meelezen mét extra notities van Susan Smit kan via de Brommer op zee-app. Deze is te downloaden in alle app- of playstores. Ook kan je je aanmelden via de nieuwsbrief en ontvang je alle leesopdrachten direct in je inbox!