In 'Brommer op zee' interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 14 november

De boekentips van Wilfried & Ruth:

  • "Een boek dat tot ons collectieve geheugen is gaan behoren." Ruth tipte Misschien wisten zij alles van Toon Tellegen. Een boek vol filosofische verhalen over dieren zeer geschikt om een leven lang voor te lezen, aan kinderen maar ook zeker volwassenen.
     
  • Wilfried had een nieuw boek mee: Een mogelijk begin van veel. Een boek met 29 intieme portretten van dichters gemaakt door fotograaf Bianca Sistermans, samen met verhalen door Hester van Hasselt over hoe en waar deze dichters dichten. 
     
  • Ook werd Ruth deze week verliefd. En wel op Verzamelde verhalen van Ingeborg Bachmann in de "heel goede" vertaling van Paul Beers. Bekend en onbekend werk van Bachmann, dichter en prozaschrijver, zijn gebundeld in deze uitgave. 
     

In de uitzending:

Schrijver Rinus Spruit (1946) was te gast om te vertellen over zijn nieuwe roman De verlossing van Jacob Smallegange. De hoofdpersoon in dit verhaal, Gerard Stroband, is een verstokte vrijgezel van in de zestig die worstelt om contact te maken met vrouwen en zoekt naar de zin van het leven. Dat laatste denkt hij te vinden als hij zich stort op een zelfstudie naar verloskunde in de negentiende eeuw.

Ook doken we met Leonieke Baerwaldt (1985) in haar debuutroman Hier komen wij vandaan. Een gesprek over water en hoe het onze oorsprong is, over eigentijdse sprookjes en ook de harde werkelijkheid. Maar vooral: over een zeer bijzonder debuut verteld door een verrassende nieuwe stem in de literatuur.

In het schrijfhok was schrijver, presentator, interviewer, columnist en programmamaker Ernest van der Kwast (1981) te gast. Hij gaf flinke draai aan het rad en schreef ter plekke een brief aan de regen. Bekijk zijn bijdrage hier.

Deze week togen we naar boekwinkel Waanders in de Broeren in Zwolle, waar bezoekers een kaartje aan de jarige Toon Tellegen, hij wordt deze donderdag 18 november 80 jaar, konden schrijven en in de speciale felicitatiebox konden doen. De reportage door Teus van Sintmaartensdijk is hieronder te bekijken.

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van opdrachten door zijn of haar roman heen. Deze maand: Wees onzichtbaar van Murat Isik.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten. Lees nu ook gratis mee via onze Brommer op zee-app. Download 'm via de app- of playstore.