In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 16 mei

Geen Brommer op zee zonder boekentips van Wilfried & Ruth. Dit zijn de boeken voor op het nachtkastje van deze week: 

  • ‘We moeten allemaal feminist zijn’ van Chimamanda Ngozi Adichie. 
  • ‘Oogzenuw’ van María Gainza.
  • ‘De fuut’ van Jan Johan Vlug.
  • ‘De tweede plaats’ van Rachel Cusk.

De Vlaamse auteur en journalist Chris De Stoop (1958) kreeg onlangs de Oeuvreprijs van de Vereniging voor Onderzoeksjournalisten. Hij vertelt over Het boek Daniël, een waargebeurd verhaal over de moord op de oom van Chris De Stoop, waarin De Stoop zoekt naar gerechtigheid. Gaandeweg komt hij steeds meer te weten over de jonge daders van het misdrijf. 

En schrijver Hanna Bervoets (1984) praat over Een modern verlangen, haar bundel met veertien korte verhalen rondom de complexiteit van menselijke relaties; tussen geliefden, tussen vrienden, tussen mens en dier, de mens en de wereld om haar heen.

In het schrijfhok ontmoet Wilfried de Jong iedere week een andere schrijver. De Jong schrijft een boodschap aan de gast, die vervolgens tijdens de uitzending iets terugschrijft. Aan het einde van de uitzending komt het antwoord. Deze week: Ingmar Heytze. Lees de brieven hier.

Het verfilmde gedicht is deze keer van Astrid Roemer.

De boekenclub van Brommer op zee bespreekt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt lezers door middel van leesopdrachten. Deze maand: Liever dier dan mens van Pieter van Os.

Meelezen kan nog steeds. Lees hier alle informatie en praat mee in onze Facebookgroep

schrijf je in voor de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee leest deze maand Liever dier dan mens van en met Pieter van Os. Wil je meelezen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de leesopdrachten.