In Brommer op zee interviewen Ruth Joos en Wilfried de Jong wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

in de uitzending van 19 september

De boekentips van Wilfried & Ruth:

- Animal van Lisa Taddeo is een fictieboek over de woede, pijn en kracht van een vrouw met een heftig verleden door haar ontmoetingen met gewelddadige mannen. Veelbesproken en "fascinerend" volgens Ruth.

- In de vertaling van Lola Bertels las Wilfried De donkerste nacht van de Franse schrijver Laurent Petitmangin. Een roman waarin een vader worstelt met zijn radicaliserende oudste zoon.

- Het leven als vrouw in Japan en met name dat van een kinderloze jonge vrouw in de metropool Tokyo wordt volgens Ruth indrukwekkend beschreven in Breast and Eggs van Mieko Kawakami.

- Journalist Gay Talese liep telkens een interviewafspraak met Frank Sinatra mis, desondanks schreef hij er het "perfecte verhaal" over volgens Wilfried: het boek Frank Sinatra Has a Cold. Met prachtige foto's van Phil Stern

In de uitzending van deze week:

Journalist en schrijver Margot Vanderstraeten (1967) over haar nieuwe boek ‘Minjan’ waarin ze vertelt over de vele ontmoetingen die ze had in de orthodox-Joodse Diamantwijk in Antwerpen. Zo is er chef-kok Mosje, fotograaf Dan en de eigenzinnige, chassidische Esther. 

Mathijs Deen (1962) is radio- en documentairemaker en schrijver. Wilfried en Ruth spraken hem over zijn nieuwe boek ‘De grenzeloze rivier’. Hierin vertelt Deen verhalen uit het stroomgebied van de Rijn, van de nijlpaarden die ooit aan de oevers graasden tot de jonge Goethe of de Romeinse generaal Corbulo.

Het schrijfhok staat de eerste afleveringen na de zomer in het teken van K. Schippers. Deze week ontvingen we dichter Hélène Gelèns (1967). Ze mocht spontaan over een loep, ofwel vergrootglas, schrijven en schreef het gedicht 'Het tellen van de loep.'

In de Brommer op zee-boekenclub lezen we deze maand de historische roman ‘De eerste vrouw’ van Susan Smit. In deze aflevering ging Susan in gesprek met onze vaste lezers van de Brommer op zee-boekenclub: Caro Derkx en Sofie van der Maarel. Gratis meelezen mét de notities van Susan Smit zelf kan nog t/m eind september via de Brommer op zee-app, die te downloaden is in de app- of playstore.

De reportage van deze week was de aftrap van de serie 'Wereldvreemd'. Het bracht Jessica Durlacher naar een wereld die haar totaal onbekend was: een groot restaurant op een drukke avond. Ze ervaarde een avond in Café-Restaurant Amsterdam en zette haar ervaringen aldaar om in taal.

schrijf je in voor de boekenclub

De Brommer op zee-boekenclub leest in de maand september samen met Susan Smit haar historische roman De eerste vrouw. Gratis meelezen mét extra notities van Susan Smit kan via de Brommer op zee-app. Deze is te downloaden in alle app- of playstores. Ook kan je je aanmelden via de nieuwsbrief en ontvang je alle leesopdrachten direct in je inbox!